Bureau Tumi Pangalila
/ architectuur / onderzoek / projectbegeleiding /
medewerkers & adviseurs | bureau | contact | home | april 2008

Familiehuis met gastenverblijf in Indonesie


Op 25 Km van de hoofdstad van Sulawesi Utara had deze familie de wens een familiehuis te bouwen met een traditioneel uiterlijk, gemodelleerd naar de regionale architectuur.

Omdat de familieleden verspreidt over de Indonesische archipel en ook buiten Indonesie wonen, wilde deze familie een groot huis waar ieder gebruik van kan maken.

Iedere unit heeft zijn eigen voorzieningen, terwijl op de begane grond een grote living is, waar ook gezamenlijk gegeten kan worden.
Door de opdeling van de gezamenlijke ruimte in aparte woonkamers voelen kleine gezelschappen zich niet verloren in het grote familiehuis.
Omdat het vakantiehuis niet het hele jaar bezet is door de eigen familie hebben 2 apartementen een eigen opgang.
Het huis is daardoor makkelijk verhuurbaar en biedt de logerende familieleden of gasten voldoende privacy.

Op de begane grond is een appartement met eigen entree en interne verbinding met het grote huis, deze is speciaal voor oma of opa.
Via de centraal gelegen trap kunnen twee appartementen bereikt worden, die samen de entresol delen.
Het vierde appartement heeft een eigen opgang en is ook op de eerste verdieping gesitueerd.
De grote leefruimte is voor een deel dubbel hoog en garandeert daarmee een aangenaam klimaat. De openingen in de schuine kap zorgen voor natuurlijke ventilatie.
Aan de achterzijde is een tuin met veel privacy en een afgescheiden leefruimte voor de bediening.

Het ontwerp biedt de familie veel gebruiksmogelijkheden en biedt door de grote overstekken, overdekte terrassen, hoge plafonds, ventilatie via het schuine dak en dikke muren een aangenaam koel verblijf in het tropische indonesische klimaat.naar homepage | Hilversum 25 april 2008 ©